Папа Франциск в интервю за журналисти от американската телевизионна компания CBS

...
Папа Франциск в интервю за журналисти от американската телевизионна компания CBS
Коментари Харесай

Папата отново призова за преговори за мир в Украйна

Папа Франциск в изявление за публицисти от американската телевизионна компания CBS приказва още веднъж прикани договаряния за мир в Украйна.

" Спрете войната. Трябва да намерите метод да преговаряте за мир. Стремете се към мир ", сподели той.

" Договореният мир постоянно е по-добър от безкрайната война ", добави папата. Думите му за мирни договаряния привлякоха вниманието както на съветски, по този начин и на украински медии.

Това не е първият път, когато Светият отец приканва за мирни договаряния за слагане на завършек на войната в Украйна.

В изявление през март за швейцарското издание RSI Папа Франциск направи някои от най-силните си коментари  по отношение на войната на Русия против Украйна. Тогава той съобщи, че " Украйна би трябвало да има смелостта да развее бялото знаме ", до момента в който обмисля мирни договаряния.

Тези думи провокираха остра реакция в Киев и измежду съдружниците на Украйна и тогава от Ватикана се пробваха да обяснят думите на папата, като споделиха, че първото изискване за каквито и да било договаряния за преустановяване на войната в Украйна е Русия да спре експанзията си. Това съобщи ватиканският държавен секретар кардинал Пиетро Паролин.

Преди това украинското външно министерство привика папския нунций, с цел да изрази " отчаяние " във връзка, че Украйна би трябвало " да покаже смелостта да развее бялото знаме " и да стартира договаряния с Русия за преустановяване на двегодишната война.

Паролин уточни, че Ватикана упорства за преустановяване на огъня и  " преди всичко агресорите би трябвало да спрат да стрелят ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР